De Franse president Emmanuel Macron heeft eind augustus zijn goed hart laten zien en samen met zijn vrouw Brigitte een hond geadopteerd. De keuze was gevallen op Nemo, een twee jaar oude kruising tussen een Labrador en een Griffon.  Brigitte Macron bracht naar verluid twee uur door in een plaatselijk asiel vooraleer te kiezen voor Nemo.

Nemo is vernoemd naar Kapitein Nemo van de Nautilus uit de klassieker “Twintigduizend mijlen onder zee” van Jules Verne.  Verne was afkomstig van Amiens, net als Macron zelf.

Als eerste hond van Frankrijk heeft Nemo het voorrecht om te kunnen ravotten in de grote tuin van het Elysée.

Het is in datzelfde Elysée dat Nemo voor hilariteit zorgde tijdens een overleg tussen Macron en een aantal van zijn regeringsleden.  Nemo vond namelijk dat het allemaal wel lang genoeg geduurd had en vond er niet beter op dan zijn poot op te heffen tegen de vergulde open haard.  Dit werd op camera vastegelegd en kan je onderaan bekijken.

Het ziet er naar uit dat er nog wel wat werk aan de winkel is om Nemo volledig zindelijk te krijgen.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *